2016. október 30., vasárnap

Nem Játék 12.

Visszatérés

- Laux...
Arma pontosan felismerte régebbi ismerőse arcát, még a megváltozott szerelés ellenére is. A többiek csak megdöbbenve néztek hol egyikre, hol a másikra, és végre Meiya jutott szóhoz.
- Eszerint ti ismeritek egymást?
- Túl jól is. Emlékeztek, meséltem, hogy volt már ezelőtt egy másik csapatom is? Nos, ő is közéjük tartozott.
Laux, látszólag szenvtelenül figyelte a párbeszédet Arma és társai között, de mikor több lett kettőnél, határozott kézmozdulattal csendet parancsolt.
- Elég a bájcsevejből! Párbajra, bolond! Nem akadályozhatod meg a sötét nagyúr feltámadását!
Egyetlen csettintés, és mintha löknék őket, Armát kivéve mindenki más kívül került a terem közepén kirajzolódó mágikus körből, majd a további beavatkozásukat is megakadályozandó, egy energiafal emelkedett épp eléjük.
- Arma...
- Semmi baj, ennek így kell lennie. Alucard is egymaga vívott meg Richterrel ugyanebben a helyzetben.
- De te nem vagy halhatatlan félvér vámpír!
Arma persze Arrogantia ezen szavaira még lesütötte a szemeit, és csak az orra alá mormogott:
- Mintha én azt nem tudnám...
Közben Laux is leakasztotta az ostort az övéről, és megropogtatta a nyakát.
- Csak te és én.
Arma ellenben fegyvertelen maradt, ami sehogy sem fért társai fejébe, és amit Arrogantia kellett megmagyarázzon.
- A helyzet az, hogy Laux agymosás hatása alatt áll. Armának úgy kell megszabadítania, hogy közben nem árt neki.
- Ez akkor is őrület...
Meiya hangjából hallani lehetett, mennyire aggódik, de most Raven intette le.
- Ne féltsd. Tudja ő mit csinál, pláne hogy majdnem duplája a hp-ja, így jóval tovább is bírja majd.
Armának valóban 79200 életereje volt, míg ellenfele alig 41100-nál állt.
- Piskóta lesz.
- Azért várjuk még ki a végét!
Közben már kezdetét vette a parázs csata, amiben Laux rögtön azzal kezdte, hogy eldobott egy feszületet, ami zúgva szállt el Arma mellett, majd bumeráng módjára kezdett el visszakanyarodott a gazdájához, aki közben a levegőbe repült fel, mint a kilőtt puskagolyó, majd zuhanórepülésbe kezdett, aminek a végén egy rúgással akarta meglepni ellenfelét, aki azonban fel volt készülve erre, elkapta a bokájánál fogva, és a földhöz teremtette. Egy villámgyors mozdulattal talpra ugrott, de ekkor már csattant az ostor, és visszájára fordult a dolog, és már a levegőben repültek egymás felé, de keresztbe vágták egymást, és alapos ökölnyommal az arcukon érkeztek le.
- Holy Cross!
Újra repült a feszület, de Arma ezúttal elkapta a levegőben, és visszadobta, de elvétette, vagy legalábbis úgy tűnt.
- Mit csinál ez?
- Nem őt akarta eltalálni.
- Azt hogy? Nem az lenne a cél?
- Pont hogy nem. Csak figyeljétek a mozgását!
Arrogantiának igaza volt, minden egyes lehetséges alkalommal, Arma Laux feje fölé célzott, nem is próbálva eltalálni, és valamin mintha mindig gellert kapott volna a dobása.
- De miért?
- A Symphony of the Nightban egy apró, emberi szemmel láthatatlan kristálygömb lebeg Richter feje fölött, és ez tartja fent az agymosás hatását.
- És épp most nem tudunk segíteni neki.
Raven belevert egyet az energiafalba, és amilyen hangosan tudott, elordította magát:
- Kicsit balra, az ég áldjon meg!
- Nem, inkább jobbra, és lejjebb!
A két mesteri céllövő persze most vitába szállt egymással, de csak mert nem tudtak semmivel sem segíteni Armának. Persze egyikük sem volt semmivel sem nyugodtabb, hiszen Arma helyzete egy fikarcnyival sem volt egyszerűbb attól, hogy nem közvetlenül Laux volt a célpontja. Sorban záporoztak rá a dobókések, feszületek, csattogott az ostor, ami nem segített semennyit a helyzeten, hisz a nehéz lánc, az acél golyó a végén nagyon nagyot sújtott.
- Ez kevés lesz! Mutasd meg, mit tudsz még!
Ahhoz a félelmetes fegyverhez nyúlt, ami csak nagyobb bajba sodorhatta: Megpróbálta annyira feldühíteni az ellenfelét, hogy esetleg elveszítse a koncentrációját, és meg tudhassa lepni egy váratlan húzással. Ellenben ez nem úgy sikerült, mint azt gondolta: Lauxnak voltak még komoly fegyverei a tarsolyában.
- Hydro Storm!
Ez volt az a parancs, amitől Arma és Arrogantia is tartottak. Laux felemelkedett a levegőbe, és a következő pillanatban olyan záporeső zúdult alá a semmiből, elvégre egy fedett teremben voltak.
- Olvadj el a szenteltvíz marása alatt, mint azt egy magadfajta szörnyetegnek kell!
Arma maga sem hitte volna, mégis érezte, ahogy a látszólag ártalmatlan vízcseppek szabályosan átmarnak a kesztyűjén, és a dzsekijén is.
- Mi a jó ég ez? Sav?
- Nagy bajban van…
- Nem egészen.
Arrogantia nagyon jól tudta ennek is a gyengéjét, ami megnyugtató magabiztossággal ruházta fel, még egy ilyen helyzetben is.
- Elmagyaráznád?
- A Hydro Storm egy Item Crash képesség, de csak egyszer tudja felhasználni. Ellenben…
- Ellenben?
- Ellenben van még egy nagyon kellemetlen titkos fegyver, amit bevethet…
Újabb ökölpárbaj következhetett, amiben Arma természetesen valamivel jobb volt. A kardjához továbbra sem nyúlt, ellenben egy váratlan pillanatban sikerült elég közel kerülnie az ellenfeléhez, hogy kicsavarja a kezéből az ostort, majd egy jól irányzott csapással egyenesen a feje fölé célzott.
- Megvagy!
Egy hangos csattanás, egy reccsenés, és meg lehetett is hallani, ahogy valami lassanként, mint a rianó jég egyre többet reccsenve szép lassan széttöredezik.
- Elkapta?
- Még nem…
Laux ugyan maga is hallotta a hangokat, de nem kezdett el pánikolni, hanem nagyon könnyed mozdulattal felemelte a jobbját, és egy csettintést közben adta ki a parancsot:
- Time Freeze!
És ebben a pillanatban, mintha kiveszett volna a szín a világból, Arma mintha hallucinált volna, számok kezdtek táncolni a szeme előtt, miközben gyakorlatilag szobor merevvé dermedt, holott az előbb még igen virgonc volt.
- Mi ez? Miért állt meg?
- Ettől féltem… Idő dermesztés…
- Az…
- Pontosan az, aminek hiszed. Megfagyasztották körülötte az időt.
- Az baj… Nagyon nagy…
Laux közben visszaszerezte a fegyverét Armától, és lassan körbejárta.
- Már nem is vagy olyan mozgékony, igaz?
Egy nagy csattanás, és az ostor élesen áthasított Armán majdnem tökéletesen áthasítva őt átlósan.
- Au… Ez fájhatott…
- Hogy bírta ezt ki?
Egy újabb csattanás, ezúttal a másik irányból, de Arma meg sem nyikkant. Ez még párszor megismételve, de emez egy nyikkanással sem árulta el, hogy megérezte volna.
- Kemény vagy? Nagyon jó, akkor így is beszélgethetünk.
Egymás után záporoztak a fájdalmasabbnál fájdalmasabb támadások, szabályos pergőtűzként, és még mindig csak az ostor és a súlyos lánc csörgését lehetett hallani.
- Ez már nekem fáj öregem…
- Nem igaz, hogy nem tudunk segíteni neki!
- Nyugi!
Arrogantia karba tett kézzel figyelt, mintha a világon semmi sem zaklatná fel. A többiek is próbáltak nyugalmat erőltetni magukra, bár Raven majd felrobbant a dühtől.
- Jó, akkor próbáljunk valami mást!
Egy erőteljes rúgástól Arma a padlón kötött ki, Laux pedig így folytatta. Egy idő után ezt is megunta, majd fogta és eldobta az ostort, mintha nem is kellene neki, fogta az egyik dobókését, és Arma bal combjába döfte.
- Na, ehhez mit szólsz?
Semmi, újabb döfés a bal vállába, de megint egy nyikkanás sem.
- Kezdesz idegesíteni!
Arrogantia csak halkan morgott egyet az orra alá, valami tíz másodpercről. Eközben már Arma hasfalába is egy újabb tőr fúródott, majd mikor ebből is elege lett, Laux letérdelt mellé, és elkezdte puszta ököllel verni, mint valami boksz zsákot. Ki tudja, mennyi idő telt el így, és Arma, mint valami hős, vagy épp a fájdalomtól teljesen elérzéketlenülve egy nyikkanás nélkül tűrt.
- Tényleg nincs semmilyen mondanivalód?!
Laux a hajánál fogva húzta fel Armát a földről, miközben egy tőrt nyomott az arcába, ami fel is sértette.
- Van valami megjegyzésed, mielőtt kidekorálom a képed?
- Csak egy…
Arma jobbja ekkor váratlanul felemelkedett, és egy jól irányzott egyenessel kő keményen bepancsolt egyet a most váratlanul láthatóvá váló kis zöld kristálygömbnek, ami eddig is a szétpattanás határán táncolt.
- Az időd lejárt!
És a kristálygömb ezzel a lendülettel egy millió szilánkra robbant szét. Laux eddig kitágult pupillái hirtelen újra összeszűkültek, és mikor felismerte ki fölött térdel, alig hallhatóan nyögte:
- Arma… Mi… Történik… ?
Ezzel a lendülettel eszméletlenül terült el a padlón, az energiafal pedig leomlott, így a többiek azonnal oda is rohantak. Luala gyorsan megvizsgálta Lauxot, aki szerencsére csak elájult, más baja nem volt. Arma ellenben elég kellemetlen állapotban volt. Az első a dobókések eltávolítása volt, utána jöhetett a gyógyvarázs.
- Heal, te idióta!
Arrogantia így olvasta Arma fejére az összes hibáját, miközben persze igyekezett enyhíteni a fájdalmán is. Arma egy hangot sem adott ki az egész kínzás közben, csak jéghidegem számolt vissza a 30 másodperces korláttól, és várta az idő lejártát. Csak annyi kellett neki, hogy Laux érintési közelségbe kerüljön, hogy a terve beteljesüljön.
- Akkora egy óvatlan hülye vagy, Jo…
Persze Meiya is teljesen ki volt akadva, és bár Arma életerejéből még bőven maradt a végére is, azért helyzet látványa a legkevésbé sem volt megnyugtató. Végre volt egy kis lehetőség nyugodtan végigbeszélni, pontosan mi is történt. Arma az alól is ki tudott bújni:
- Tudom, hogy nem vagyok épeszű, ezt párszor megkaptam már. Legyen elég annyi, hogy működött, igaz?
- Működött, de többet ne csinálj ilyet, hallod!
Raven bokszolt egy nagyot Arma vállába, amiben a társaik is követték a példáját.
- Jól van na… Nem fordul elő többet… Azt hiszem…
- NE CSAK HIDD!!!
Persze, akármilyen dühösek voltak fölöslegesen bátor társukra, azért ennek is egy nagy nevetés lett a vége. Perceken belül persze Lauxot is sikerült észhez téríteniük, aki csak pislogott körbe egy percig, mielőtt megszólalt volna:
- Mi… Mi történt… ? Hol vagyok?
- Arra emlékszel, én ki vagyok?
- Ne viccelj, főnököm, hogy a vérbe ne emlékeznék? Csak a többiek…
Így kezdhették a bemutatkozással, ami még jobban megkavarta Lauxot, de legalább egy kicsit kezdett tisztulni a kép. Körülnézett, és meg kellett állapítsa, hogy nagyon nem ismerős neki a hely sem.
- Hát… Legalább egyben maradtam…
- Mi van a többiekkel?
Laux persze zavarodottan rázta a fejét erre válaszul.
- Fogalmam sincs. Miután elkezdett minden széthullani körülöttünk, minden elsötétült.
- Hmm…
Persze egy helyben sem ülhettek egész nap, így kénytelenek voltak valami tervvel előállni a folytatásra, amiben gyorsan segített a tény, hogy a terem másik végében lévő dupla ajtók helyén két különböző portál nyílt.
- Ez meg is válaszolja az első kérdésemet.
- Mivel két portálunk van, oszoljunk ketté!
- Ez jó ötlet. És mire számítsunk még ezek után?
- Hát…
Arrogantia ezúttal átengedte Armának a szót, mert ez volt az a rész, ami eltért az eredeti játéktól, ahol ezek után elvileg a kastély fejre állított változata következett volna.
- Szóval, ebben az esetben, gondolom Arrogantia és Luala jártak már a nagy óra termében.
- Igen.
- Akkor ott a padló lenne a fontos rész. Egy titkos lejáró a kastély középpontjába ugyanis, azonban hogy ezt a lejárót kinyissuk, meg kell szereznünk két speciális tárgyat.
- Egész pontosan két gyűrűt, most már én is emlékszem.
- Tehát hogy válunk szét?
- Arma?
Most, hogy páros számban voltak, lehetőség volt egy normális felállást találni mindkét fél csapatnak.
- Jó, akkor Raven, Arrogantia, Muradin és Laux, egy kis ismerkedés érdekében, alkossanak egy csapatot. A többiek velem jönnek. A két portál minden valószínűséggel, a két fő célunkhoz vezet majd.
- Akkor hogy válasszuk ki, melyik csapat merre megy?
- Egy ötletem van…
Luala oda is sétált az egyik portálhoz, zsiráf alakot öltött, és átdugta a fejét a másik oldalra. Némi vizsgálódás után aztán vissza is húzta.
- A túloldalán mintha valami barlang lenne.
- Akkor ez lesz a tiétek, Arrogantia.
- A Barlang… Nem ott van a…
- De, a rémálom…
- A Micsoda?!
Arma röviden elmagyarázta a helyzetet, ami a többieket is meglepte. A lényeg az volt, hogy van a barlang területén egy rejtett rész, ahol egy speciális rejtett miniboss vár rájuk, és ettől a minibosstól kell megszerezzék az egyik gyűrűt.
- És tényleg megint nekünk kell egy miniboss legyőzésével…
- Ezúttal jobb lesz a felállás, nem gondolod?
- De le merném fogadni, hogy nektek nem lesz ilyen gondotok…
Raven persze csak a poén kedvéért ágált, mert utána megcsóválta a fejét, és egy sunyi vigyor kíséretében intett és lépett is a csapatának kijelölt portál felé.
- Na, akkor indíts, banda!
Így váltak hát ketté. Arma részéről a terület, ahová megérkeztek, Shirayukinak ismerős volt.
- Ez a harangtorony… Bár ezt a részét még nem láttam.
- Muradin mondta már, de ez a kastély folyamatosan változik. Előfordulhat, hogy azért nem jártatok még Shirayukival erre, mert akkor még épp nem úgy fordult a szerkezet.
- Talán igaz…
Több pár szárny csapkodását lehetett hallani a fejük fölött, majd egy dárda csapódott a földbe épp Luala mellett, aki még sikított is ijedtében. Shirayuki persze azonnal meg is jegyezte, elég viccesen.
- Ejnye, Luala, ha nem tudnám jobban, azt gondolnám, úgy sikítasz, mint egy kislány.
- Khm…
Luala megköszörülte a torkát, és némileg elhaló hangon megjegyezte:
- Talán azért, mert az is vagyok…
Majd megindult felfelé a lépcsőn, miközben még morogva megjegyezte:
- Szerintem te is így reagáltál volna, ha majdnem telibe talál egy ilyen.
- Szerintem meg nem…
Ekkor ért el Shirayuki agyáig is, hogy mit mondott pillanatokkal korábban Luala.
- Te… Te lány vagy?
- Senki nem mondta még? Pedig azt hittem, mostanra pletyka lesz belőle.
- Nálunk ez nem szokás, csak szólok.
Arma elindult inkább Luala után, hogy még véletlenül se érje kellemetlenebb meglepetés, a többiek pedig jobbnak látták nem állni a félhomályban, hisz feljebb már gyertyákkal ki volt világítva minden.

Raven és a társaság másik fele ellenben egy majdhogynem teljesen sötét barlang szűkös folyosóin próbáltak végiglavírozni, és ez persze leginkább Muradinnak nem jött be a legkevésbé.
- Sötét van, még én is majdnem beverem a fejem a plafonba, és…
Egy csobbanás, és Muradin el sem titkolt szitkozódása következett, ami csak egy valamit jelentett:
- És beleléptem egy víztócsába…
- Nem csak te, és ez nem csak egy tócsa, hanem majdnem térdig érő tó a barlang közepén. Mindenkinek egyformán rossz, akkor meg hallgass már!
Raven valóban térdig gázolt, ellenben ami neki térdig ért, az alig 143 centis törpének derékig.
- Ugye csak vicceltek?
Végre Lauxnak jutott eszébe, hogy nem ártana fényt gyújtani, és némi matatás után egy madzagon lógó üvegcsét emelt fel a magasba, ami elkezdett szabályosan ragyogni.
- Ez az, aminek gondolom?
- Ha a szentelt vízre gondolsz, igen. Érdekes, de ez az izé úgy ragyog, mint valami töklámpás a legsötétebb éjszakában is…
- Laza… Tud mást is?
- Még nem vagyok teljesen biztos, de azt már tudom, hogy vannak ezek az Item Crash képességeim, amik lényegében a mellékfegyvereimet használják egy sor sokkal erősebb varászképesség, ami nagyobb sebzést visz be.
- Én vevő vagyok rá.
A barlang hasonlóan fel-le vitte a társaságot a folyosók kicsit bonyolult hálózatában. Az egyik nehéz része épp ezeknek a folyosóknak a feltérképezése volt, és több kört is kellett tenniük, mielőtt eljutottak egy mélyebb részre, ahol két ajtót találtak, amiből az egyik egy újabb kis szoba volt, benne egy pár tárggyal, amiket egyelőre nem tudtak feloldani.
- Oké, és most mi más jön még?
- Nos, mindent átnéztünk, eszerint ez a vége…
- Vagyis a másik szoba…
- Nem tűnik másnak, mint a többi. Biztos, hogy itt lesz egy miniboss?
Jobb ötletük nem lévén, és persze mivel semmi kedvük sem volt visszamenni a labirintusba, végül mégis átléptek az ajtón, és egy olyan szinten sötét helyiségben találták magukat, hogy még a furcsán világító üvegcse fénye is teljesen elhalt benne.
- És most?
Ennyit is elég volt kérdeznie, Raven alatt megnyílt a padló, és zuhant a semmibe, de még hallotta a többiek kiáltását, akikkel nagy valószínűséggel ugyanez történt.

Eközben Arma és társai sikeresen elértek a saját útjuk végére, ami egy acéltüskékkel elég szűkössé tett folyosó képviselt, aminek a közepén valahol egy rács is kirajzolódott.
- Na jó, ezen tuti nem tudunk átmenni. Valakinek valami ötlete? Arma?
- Ebben a helyzetben… Hmm…
Arma elég rég játszotta már ezt a játékot, így most jól jött volna egy kis segítség Arrogantiától.
- Találtatok valami használhatót esetleg a folyosókon csavarogva?
- Hát, én találtam ezeket.
Luala két kis kristálygömböt tartott a kezében, amiket még Olrox labirintusában szedett össze. Jobban megvizsgálva aztán rájött, mire jók.
- Egy denevér, és valami elmosódott folt… Talán köd?
- Valami varázstárgyak lennének?
- Hát persze!
Ekkor csapott Arma is a homlokára.
- Form of Bat és Form of Mist. Luala, ezek neked kellenek!
- Akkor… Egy pillanat.
Két tárgy, két kis menü, két használ, és két új alakváltó képesség Lualának.
- Oké, akkor… Szerintem ezzel sikerülni fog. Már elég gyors az alakváltásom, hogy meg tudjam oldani.
- Akkor hajrá!
Luala bólintott, és hamar felvette egy közepes méretű denevér alakját, és berepült a szűk résen, ami a folyosón a tüskecsapdán átvezetett. Az ütemes szárnycsapkodás lassan halkult, majd egy pillanatra eltűnt a semmiben.
- Most válthatott át köd alakra.
- Nem tudtam, hogy köddé is képes válni…
- A Druidák a természet erői fölött parancsolnak, így furcsább lenne, ha nem tudna.
Rövidesen megint felhangzott a szárnysuhogás és pillanatok múlva hallani lehetett Luala hangját.
- Találtam egy kart.
- Nehogy csapda legyen!
- Akkor vissza tudok menni, amerre jöttem.
Egy kattanás, egy sor fogaskerék határozott recsegő, nyikorgó zaja, és a tüskék visszahúzódtak annyira, hogy át lehessen menni a nagyjából harminc méteres folyosón. A túloldalon egy egészen szűkös kis szobában találták magukat, egy pár kisebb ajándék csomaggal kis emelvényeken, valamint egy keskeny sugárban levetülő holdfényben lebegett egy apró, csillogó tárgy, ami egyértelműen egy gyűrűnek tűnt.
- Jó, a gyűrű megvan, de ezek mik?
- Ártalmatlannak tűnnek, talán csak el kell vennünk.
És ahogy mind megérintettek egyet, azok rögtön eltűntek, és legközelebb már csak ismeretlen tárgyként jelentek meg az eszköztárukban.
- Nos, ez is megoldódott, azt hiszem. A gyűrű megvan, és… Már csak Ravenéket kell megtaláljuk.
A helyzet meg is oldotta magát, mikor egy újabb portál nyílt meg előttük.
- Ez a játékban is így van?
- Nem… Ott elég nagy távolságokat kell folyton bejárni, és egy könyvtár az egyetlen középpont, ahová mindig vissza lehet térni, mert aránylag elég könnyen elérhető minden onnan.
- És ha ez a portál is oda vezet?
- Érdekes lenne, de nézzük meg inkább!
És a csapat első fele a dolgával végezve lépett is a következő területre.

- Hahó!
Muradin a sötétségből hirtelen a vakító világosságba csöppent, és nem kis meglepetésére egy tengerparton találta magát, ragyogó napsütésben, nagyobb tömegben, egy csomó nő környezetében, akik valamiért nagyonismerősnek tűntek.
- Mi ez a hely?
Ahogy körülnézett, minden lány nagyjából 13-15 év közötti korú volt, és mintha páran közülük…
- Nem lehet… Az osztálykirándulás…
Ahogy lenézett magára, szokatlanul magas volt, de nem azért, mert a valós alakjában látta magát, jobban mondva mégis ember volt, csak épp sokkal fiatalabb.
- Ez… Lehetetlen… Ez az az osztálykirándulás…
Ahogy körülnézett, érezte, és látta is, ahogy egyre több tekintet fordul felé, és ahogy letévedt a tekintete egy igen kényes területre, rá is jött, miért: Anyaszült meztelen volt.
- Ne… Csak ezt ne…
Ahogy egyre több tekintet fordult felé, már hallotta is valaki gunyoros röhögését, és egyre többen kapcsolódtak be, és ujjal is mutogattak.
- Ne!
A röhögés szinte hisztérikussá vált, mindenki megalázó gunyoros, szívbe markolóan lenéző hahotázása pokoli, kénköves mennykőként mennydörgött körbe mindenfelé, Muradin pedig kétségbeesésében térdre rogyott, és csak ordítani tudott.

Raven valahol a sötétben találta magát, aminek a túlsó végében egyetlen keskeny fénysáv húzódott.
- Mi lehet ez?
Ahogy lassan közelebb sétált hozzá, kiderült, hogy valami szövetből készült, vagy épp csak úgy tűnt.
- Mint valami sátorlap…
Megkapaszkodott a szélében, és megrántotta, de nem számított rá, hogy légkönnyű, és majdnem átesett a túloldalra, ahol egy szakadék várta volna. Ahogy jobban körülnézett, megdöbbenésére egy hatalmas könyv lapjai között találta magát.
- Hogy a… Mi ez a hely?
És ahogy jobban körülnézet, ezt a könyvet tartotta is valami, jobban mondva valaki, egy hatalmas kéz, és jól hallható röhögés hallatszott.
- Hát ez hatalmas… Mekkora egy barom…
- Ne is mondd… Ez égő…
- Az én pofámról sül le a bőr…
Valamiért ismerősen hangzott az a három személy, akik valahonnan beszéltek.
- Igazad volt, ez tiszta másolat.
- Mondtam, folyton engem másol.
- És nem is rejtegeti.
Raven ekkor döbbent rá, hogy miért is ismerősek a hangok.
- Shirayuki… És…
Az egyik hang gazdájáról beszélt Shirayukinak nem is olyan régen, a harmadik pedig… Mintha Arma lett volna, de valamiért furcsa volt a csengése… Mintha… Ez a gúny valós volt.
- Nem értem, hogy nem sül le a bőr a a képéről.
Raven karba tette a kezeit, és köpött egyet.
- Mi ez? Ha ez rémálom akar lenni, akkor szánalmas próbálkozás.
Ekkor füst szagát lehetett érezni, ahogy terjeng a levegőben, és legnagyobb rémületére minden lángokba borult. A könyv, amiben csapdába esett, lángolt.
- Nem gyújtották fel… Ugye?
A rémálom, ha az volt egyáltalán kezdett ijesztően égetővé válni. Ez a kósza szóvicc futott át Raven elméjén, de ettől nem volt megnyugtatóbb a helyzet.

Arrogantia, mikor kinyitotta a szemeit, egy kórházi ágyon találta magát, nagyjából olyanban, amilyenek abban a kórházban is voltak, ahol ő is dolgozott.
- Hol vagyok?
- Felébredt végre?
Ahogy balra nézett, egy idős férfit látott, orvosi köpenyben, elöl teljesen kopasz, az állán ritkás szakállal. A vonásaiból arra tudott következtetni, hogy valami nagy baj van.
- Caceres doktor… Mi… történt velem?
- Újabb rohama volt, és épp csak meg tudtuk menteni az életét.
- Roham? Hogy érti, hogy roham?
Valamiért a szavak, amik az idős orvos száját elhagyták, nem tudtak eljutni Arrogantia elméjéig.
- Miért… Nem tudok mozogni?
- Azért, mert a protézis még nem működő képes.
- Pro…
Ekkor nyílt ki rendesen Arrogantia szeme, az elméje kitisztult, és már hallotta azt, amit eddig nem: Egy furcsa, statikus hangot, ami nem kívülről hallatszott, hanem legbelülről, a fejéből. Mintha valami nagyon halkan kerregett volna belül, az egész teste érzéstelen volt, de mikor mozdulni próbált, érezte, ahogy a keze mozdul.
- Nem értem… Most már tudok mozogni, akkor miért..
És mikor felemelte a kezét, jött a döbbenetes felismerés: A keze nem emberi volt: Hófehér, fémesen sima, éles vonalakból összeálló percekből álltak az ujjai, amiket apró csuklók kötöttek össze, és mesterséges, kábelekre emlékeztető műizmok és inak kötöttek össze, és segítettek mozgatni. A kézfeje is hasonló felépítésű volt, az tenyerén lévő vonalak mentén oszlott szét, a karja, végig hasonló szerkezet volt, bár az alkar és a felkar borítása fémes volt, és kék áramkörök futottak végig bennük, ugyanúgy, ahogy a vérerek tennék normális esetben.
- Mit jelentsen ez… ? Mi lett a karommal?
Azonban hiába is kérdezett, választ nem kapott. Caceres doktor eltűnt, és egy tükörszobában találta magát. Ahogy belenézett a tükörbe, nem akart hinni a szemeinek: Az egész teste ilyen mesterséges részekből állt, ami pedig nem látszott ebből, azt a bőre, vagy legalábbis annak látszó, rétegelt szövet borított.
- Mi… Mit tettek velem? Mi ez az egész.
- Sajnos ez volt az egyetlen módja, hogy megmentsük az életedet.
- Megmenteni? Azzal, hogy… Ezzé… Egy géppé… Nem…
- Ne erőlködj!
Arrogantia próbálta letépkedni magáról a hamis bőrt, ami csak egyre több mesterséges részt fedett fel. Nem csupán mesterségesre cserélték a teste egyes részeit, hanem egészen egyszerűen géppé, egy robottá változttatták. A hangja eltorzultan dohogott, miközben elkeseredésében sírni próbált, de a kéken világító otromba, több rétegnyi fémből és érzékelők egész garmadájából álló szemei egyszerűen csak sercegtek.
- Én ezt nem akarom! Csinálják vissza!
- Már nem lehetséges visszacsinálni. Egyetlen módja van, hogy megszabadulj ettől az érzéstől.
- Mi az? Halljam!
- Meg kell szabadulnod az emberi részedtől… Az elmédtől.
Arrogantia érezte, ahogy a karjai felemelkednek, a lábai mozdulatlanná válnak, mintha megbéklyózták volna őket, és a következő pillanatban egy szúrás, ami a tarkóján hatolt be, majd minden elsötétült, a tekintete a semmibe veszett, a kék fény elhalványult, és csak egy fekete képernyő előtt látta a két folyamat csíkot, ami a teljes folyamatot, a másik az épp aktuális műveletet jelezte.
- Érzelmek törlése…
- Nincs… Rájuk szükségem…
Lassan elhalkult az a belső hang, ami azért kiáltott, hogy azonnal állítsa ezt le.
- Érzelmek törlése kész. Önálló akarat törlése.
- Alárendelem magam a rendszernek…
- Megmaradt ösztönök felülírása feltétlen engedelmességgel.
- Feltétlen engedelmességgel tartozom…
Egy tompa, monoton hang parancsokat kezdett el osztogatni az elméjében, valahonnan a háttérből.
- Emlékek törlése.
Egy furcsa, filmszerű képsor kezdett el villózni az elméjében, de már nem értette, mit jelent mindez. Lassanként minden elmosódott, míg egy álló képhez nem ért, amin valamiért ismerős embereket látott, de már nem tudta, miért.
- Kik… Ezek…
- Számodra jelentéktelen emberek. Már nincs rájuk szükséged.
- De… Kik ők?
- Őket nevezted valaha barátaidnak. Nincs már rájuk szükséged.
Arrogantia feje hirtelen felemelkedett, és elhaló hangon kérdezte:
- Mik azok a barátok?
- Nem szükséges tudnod.
- Mik azok a barátok!? Definiáld a jelentését!
- Nem szükséges tudnod.
Egy hihetetlen erő hirtelen mintha megragadta volna az elméjét valahonnan bentről, és egy súlyos kéz nehezedett a fejére, ami Lassan, mintha egy cérnaszálon rángatná, megróbálta kitépni az akaratát a fejéből.
- Ne! Nem… Akarom… A barátaim…
- NINCS RÁJUK SZÜKSÉGED!!!
A mennydörgő hanggal együtt a teljes folyamat állapot csíkja is megugrott előre, és vészesen közeledett a 100%-hoz.
- NE! NEM AKAROM!
Arrogantia kiszabadult a láncaiból, amik eddig fogva tartották, és megragadta a kezet, ami fogva tartotta az elméjét, de képtelen volt bármit is tenni ellene. Még néhány pillanat, és a keze lehanyatlott, és élettelenül lógott a levegőben.
- A folyamat befejeződött, ideje…
- NEM!
Egy újabb, sokkal lágyabb, sokkal erősebb hang szakította félbe az eddigi beszélőt, és egymás után újabb és újabb hangok ismételték utána:
- NEM HAGYJUK!
- Arma…
Arrogantia szemei kinyíltak, a folyamatcsík nem mozdult 99.9%-ról, ő pedig ébredezett.
- Arma, te vagy az?!
A csík elindult visszafelé, lassan, de biztosan.
- Arma… Nem… Jo! Lupe! Raven!
A három említett személy hangja egyre erősödött, és négy pár erős kéz nyúlt ki érte.
- Nem hagyunk magadra!
- Muradin?
Két erős kéz megragadta és felrángatta magával, miközben egy olyan kép merült fel benne, amilyenre eddig nem is emlékezett.

O~~~~~O~~~~~O

- Gyere… Hadd segítsek!
Arrogantia, jobban mondva az alig 19 éves Cristina a hideg padlón feküdt egy újabb rosszullét után, ami gyakorlatilag elvette minden erejét. Egy lágy női hang mondta ezt, és egy pár finom, mégis erős kéz húzta fel minden erejével a földről.
- Az orvos már úton van. Minden rendben lesz.
Ahogy Arrogantia kinyitotta a szemeit, egy meglepően fiatal, talán 15 éves fiatal lány nézett vissza rá. Mélybarna, kicsit kócos, vállig érő haj, gesztenye barna szemek, és bár most láthatóan aggodalom ülte meg csinos, még kicsit gyerekes vonásait, mégis látszott, hogy általában mókázós természet lehet.
- Ki… Vagy te?
Spanyolul kérdezte ezt, és bár látta rajta, hogy nem latin ország szülötte, mégis spanyolul válaszolt neki.
- Nos… Nincs igazán nevem… Olyan helyről jöttem, ahol már ne szokás nevet adni a gyerekeknek.
- T-Tényleg?
Cristina kezdett magához térni, és lassan kitisztult a kép is előtte. Valahol a saját házában volt, és valahogy sikerült felerőltetni ülő helyzetbe. Az, hogy ez a lány hogy került oda, vagy hogy miért sietett a segítségére, nem volt világos, mégis legbelül hálát érzett.
- Akkor hogy szólítsalak?
- Legyen Jeanne!
- Jeanne?
- Igen, mint Jeanne D'Arc. Imádom ezt a nevet, meg a meséket is, amik róla szólnak.
- Azt mondod? Akkor… Mondjuk Joan? Így jó?
- Persze… Ha neked könnyebb…
Az orvos hamarosan megérkezett, addig is Jeanne, vagy Joan, vagy ahogy tetszik, szóval tartotta Cristinát, hogy nehogy megint elájuljon.

O~~~~~O~~~~~O

Fogalma sem volt, ez a fura emlék miért épp most, és itt rohanta le, de mikor kinyitotta a szemét, Arrogantia egy enyhén kivilágított teremben ébredt, körülötte pedig három társa. Laux már ébredezett, de Muradin és Raven még eszméletlenek voltak, és láthatóan nagyon szenvedtek álmaikban is.
- Raven… Muradin…
Odaugrott hozzájuk, de nem tehetett semmit, hiába ébresztgette őket. Az álom, ami elragadta őket, nem volt hajlandó ereszteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bewitched 3.

"Randi" öt szólamban Hétfőn elég átlagos nap volt, és Takato életében igazából az egyedüli színes foltot az jeletette, hogy az ...